Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.
Te koop Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive

Westfields

te koop

Te koop


Zondag 7 april was het eindelijk zover, het raceseizoen ging weer van start. zoals elk jaar op onze thuisbaan het circuit van Zandvoort, natuurlijk georganiseerd door het DNRT.

Dit jaar bestaat het team van Westfield Holland powered by Hans Wellink Race Experience uit de volgende rijders: Hayley Lazell, Hans Wellink, Willem Vriend, onze Duitse teamgenoot Philipp Westermaier, ervaren rot Max Boodie, Jeroen van de Brink, rookie of the year (ja nu al) Koen Joustra, Luc Brandts, en terug van eigenlijk niet weggeweest Roel Meier. Kortom, zeven rijders waren er klaar voor, sommige met hooggespannen verwachtingen (Willem en Hayley) anderen in de hoop hun progressie van het afgelopen jaar verder te zien ontwikkelen, voor een aantal was het gewoon de eerste keer en DIE VERGEET JE NOOIT MEER.

Alle auto’s waren weer zorgvuldig geprepareerd door het team van Hans en Hayley en het ging het ook allemaal super! “De eerste 10 minuten van de vrije training zijn altijd het spannendst”, aldus chief mechanic en teambaas Hans Wellink.

De vrije training was iedereen behalve Jan stakenburg bezig om rustig op gang te komen, hij reed een baanrecord met 1.56,8 , dit was nog niet eerder gebeurd, een Westfield Cup Racer onder de 1.57! Eén van de leidende coureurs van Westfield Holland powered by Hans Wellink Race Experience, Willem Vriend deed ook verdienstelijk mee met 1.57,9.

De tijdtraining maakte iedereen een mooie progressie door, Jan ook, hij drukte nu een 1.56,2 op de klokken. Onze clubvoorzitter reed een 1.56,7, Ton Strous ((79) hiermee verwijzend naar zijn leeftijd) blijkt ook nog zeer bij de pinken te zijn en zette een verrassende vierde tijd neer met een rondje 1.58,6, vlak achter Willem Vriend. Het ging allemaal erg snel, mede dankzij de lage temperaturen en ideale luchtvochtigheid en een baan met erg veel grip.

De eerste race leverde een mooie twee plaats voor Willem Vriend en een sterke vierde plaats voor Hayley op, waarbij ook de andere vijf rijders van Hans Wellink schadevrij en zonder mankementen over de streep. Uitzonderlijk was de tiende plaats voor Koen Joustra, die vers uit de cursus van de RSZ kwam, kortom een uitzonderlijke prestatie.

De tweede race werd net als de eerste race een prooi voor onze voorzitter van de Westfield Rijdersvereniging, soeverein won hij beide races, Willem werd nu derde, en Hayley vijfde op 0,005 seconden achter Danny Lammers; over competitief racen gesproken. Het was goed om te zien dat ook de andere rijders van het team goed binnen kwamen. Mooi was dat debutant in de Westfieldcup, Max Boodie, in de voormalige auto van Hans en Hayley tot twee maal toe in de top tien wist te finishen. Ook Philipp en Koen zaten er weer goed bij en debutant Luc Brandts wist een keurige 2.03 te rijden waarmee de aansluiting met de middenmoot voor hem een feit werd.

Resumé; alle auto’s in alle trainingen en races aan de finish, zowel voor rijders als preparateur een fantastisch resultaat, op naar de volgende 100% op vrijdag 3 mei op Circuitpark Zandvoort.
Westfield Holland zeer succesvol tijdens seizoensopener op Zandvoort