Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.


Danny Lammers is de winnaar van het eerste evenement van het 2014 seizoen van de Westfield Cup, powered by Witmer & Odijk. Tijdens het, door Plangarant Nederland mogelijk gemaakte, zonovergoten evenement, pakt Lammers de pole position en de overwinning in de eerste race. Willem Vriend acteert ook sterk op het duinencircuit en komt in punten gelijk met Lammers. De bonuspunten voor de snelste ronden geven de algehele overwinning aan Danny Lammers. François Claeijs wordt derde. Hayley Lazell pakt in het dagklassement een vierde plek, na een degelijke kwali en drie sterke races.

De vrije training ziet de deelname van enkele nieuwkomers. Andy Strous en Willem Berendse zullen voor het eerst deelnemen in de cup. Voor Berendse is de kennismaking van korte duur. Al vrij snel in de training gaat de koppeling van zijn auto kapot en moet hij zich helaas afmelden. De overige deelnemers moeten wennen aan de auto na de lange winter, maar al snel zijn er de gevechten. Luc Brandts en Willem Vriend rijden naast elkaar, kort erachter volgt Andrew Vosselman, op zoek naar een inhaaloptie. François Claeijs zet een 1:58.319 als tijd op de klok en is daarmee de snelste.

Danny Lammers is de eerste die in de kwalificatie de baan op gaat, deze kopstart zet hij voort in goede rondetijden. Hij is de eerste Polesitter van 2014 met een sterke 1:57.483, voor Willem Vriend en Andrew Vosselman in een weinig spectaculaire tijdtraining. Dat spektakel bewaarden de rijders voor de races.

Danny Lammers kan zijn pole position niet verzilveren, zowel Willem Vriend als Andrew Vosselman zijn hem na de start voorbij. François Claeijs en Hayley Lazell zitten het trio op de hielen. Binnen 2 ronden heeft Lammers de koppositie heroverd en geeft de leiding niet meer af. Achter hem zijn het Vriend, Claeijs en Lazell die het gevecht gedurende de race voortzetten. Vosselman kan net niet aanhaken, maar rijdt naar een degelijke vijfde plaats. Lammers wint de race voor Lazell die, met een krappe marge van 0.027 seconden, nipt tweede wordt voor Claeijs en Vriend. Voor Koen Joustra eindigt de race met schade. Een klein foutje bij het uitkomen van de Kumhobocht in het gevecht met Rob Bethlehem betekende een ontmoeting met de banden en fiks wat spierpijn voor Joustra.

De reverse-grid regel, nieuw in de cup in 2014, brengt Eric Houtman de eerste startpositie, aangezien hij achtste werd in race één. De snelheid van Willem Vriend en Andrew Vosselman is teveel voor de mannen vooraan en met één ronde leidt Vriend voor Vosselman met een aanhakende Max Snoeck. Danny Lammers bewijst dat zijn overwinning in de eerste race geen toeval is door in één manoeuvre François Claeijs en Max Snoeck in te halen. Wegrijden is er niet bij, Lammers, Vosselman, Claeijs en Hayley Lazell blijven als groep bij elkaar en loeren op kansen op positieverbeteringen. Willem Vriend wint de race comfortabel, Danny Lammers wordt tweede met Hayley Lazell op weer een podiumplaats.

Ook voor de derde race is er de reverse-grid van toepassing, waardoor nu Patrick Boxem, Against Cancer ambassadeur, vooraan het veld staat. Een slechte start van Boxem ziet hem ver terugvallen en brengt François Claeijs aan de leiding. Het wordt de enige start-finishzege van de dag, al weet Claeijs de gehele race Willem Vriend en Hayley Lazell op korte afstand achter hem. Achter dit trio is het Max Boodie die in gevecht blijft met Danny Lammers en Andrew Vosselman; echter de grootste actie zit in het groepje Wilbert Groenewoud, Max Snoeck en John Hoogland als deze rijders drie dik naast elkaar over het rechte stuk raast, allen gebrand op positiewinst. Uiteindelijk weten Hoogland en Groenewoud allebei Snoeck te verschalken.

Door de tweede plaats in de derde race komt Willem Vriend op gelijke hoogte met Danny Lammers voor de totaalstand, echter zijn het de extra punten die Lammers voor de Pole Position en de snelste ronden in alle drie de races pakte, die hem de evenementoverwinning opleveren. François Claeijs pakt nipt de derde positie voor Hayley Lazell. Andrew Vosselman pakt een degelijke vijfde plaats en Max Boodie meldt zich vooraan in het veld met een zesde plaats.

Schitterend weer en prachtige, spectaculaire en uiterst spannende races zijn uitstekende voortekenen voor het ontluikende 2014 seizoen van de Witmer en Odijk Westfield Cup.
Westfield Cup evenement 1 - Zandvoort - 5 april
Te koop Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive

Westfields

te koop

Te koop