Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.


Het vijfde evenement in de Witmer & Odijk Westfield Cup is een back-to-back overwinning geworden voor RAEK coureur Arjen Heeck. Andrew Vosselman wordt tweede, voor oud-kampioen Jan Stakenburg. Hans Wellink kon geen potten breken vanwege een niet goed lopende motor en moest aan het eind van de dag genoegen nemen met een negende plek algemeen. In zijn tweede evenement wordt Lex Peters vierde, voor Philip Griffioen en Rainer von Klier. Hoofdsponsor van 2013, Against Cancer, is sponsor van het vijfde evenement van de Westfield Cup. De stichting doet goed werk voor kinderen die door kanker getroffen zijn. Door de kinderen en hun familie een dag ‘vrijaf’ te  geven door leuke en hartverwarmende evenementen te organiseren zoals de Against Cancer Circuit dag op Assen.

Slechts kort na het vorige evenement, mocht de Witmer & Odijk Westfield Cup aantreden tijdens het Super Race Weekeind van de DNRT. Lex Peters debuteerde bij de laatste ontmoeting: “Heel leuk,” aldus Peters over de cup, “een competitieve klasse waar hard, maar fair gereden wordt. Een leuke basis met een lekker tempo.” Dat de vrije training eigenlijk bedoeld is om de fijnafstelling van de auto te bepalen, bleek niet besteed aan Andrew Vosselman, Marc Beuk en Rudi Standaert; de drie raasden zij aan zij naar de Tarzanbocht. Bij het vallen van de vlag was het Arjen Heeck met de snelste tijd, voor Willem Vriend en Andrew Vosselman. Lex Peters sloot als laatste aan, dat was tactiek: “Ik wilde de banden heel houden,” meldde Peters.

In de tijdtraining werd gevochten om elke duizendste van een seconde. Andrew Vosselman profiteerde van een dubbele slipstream en haalde daardoor Willem Vriend in, terwijl Vriend voorbij  ging aan Ton Strous sr. Nadat Philip Griffioen aansluiting gevonden had, vochten de vier verder. Lex Peters profiteerde van zijn tactiek. Hij klokte de vijfde tijd. “Er moet nog een seconde af kunnen. Ik zit wel bij het tweede groepje, die moet ik kunnen hebben,” sprak Peters vol vertrouwen. De pole position werd gepakt door Arjen Heeck, met een minieme voorsprong van 0.041 seconde op Jan Stakenburg. Andrew Vosselman en Willem Vriend staan respectievelijk op plaats drie en vier.

Heeck benutte de pole uitstekend en rondde als eerste de Tarzanbocht. Jan Stakenburg kwam minder goed weg en verloor door een klein uitstapje na de Gerlachbocht meer terrein. Met Andrew Vosselman achter Heeck en Willem Vriend voor Stakenburg, probeerde de laatste iets te ambitieus om de #71 voor de Tarzanbocht in te halen. Met blokkerende wielen tikte Stakenburg Vriend aan, wat voor de laatste einde race betekende. Vosselman maakte gebruikt van de slipstream om op het rechte stuk Heeck te passeren. Een boeiend gevecht volgde, doordat een haperende Westfield Heeck vanaf de tweede ronde parten begon te spelen en een echte aanval voorkwam. GRIVOS coureur Vosselman wist echter dat een misstap meteen positieverlies zou betekenen en reed foutloos naar de overwinning, nipt voor Heeck. Lex Peters pakte de derde podiumpositie, voor Jan Stakenburg en de tweede GRIVOS rijder: Philip Griffioen. Peters: “Leuk, erg leuk. Er staan nu voor race twee rijders voor me waar ik nu sneller voor was, het gaat leuk worden.” Winnaar Vosselman: “Ik ben erg blij!” zo bracht hij met een grote lach op zijn gezicht.

De reverse-grid regel in de Witmer & Odijk Westfield Cup bracht Marc Beuk de Pole Position voor race twee, een positie die hij ook in Assen voor race drie had veroverd. Toch is Rainer von Klier, de Duitse deelnemer in het veld, als eerste weg; het veld als één dicht pak kort achter zich. Hoewel Von Klier zich met hand en tand verdedigde, kon hij niet voorkomen dat hij langzaam terugzakte; leider in de race Jan Stakenburg reed verder van hem weg met Arjen Heeck in het kielzog. Von Klier bleef in de sessie fel, maar fair, vechten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Ook deze race was de strijd om de kop om te smullen. Voorin was een felle strijd gaande tussen Stakenburg en Heeck, die ettelijke ronden nodig had om Stakenburg binnen te hengelen. Uiteindelijk wist Heeck zijn auto langs die van Stakenburg prikken bij het aanremmen van de Tarzanbocht. Ondertussen was Willem Vriend, uitvaller in race één, in de een na laatste ronde vanaf de laatste startpositie opgestoomd tot plaats drie. Lex Peters is het hier echter niet mee eens, en wist in de laatste ronde Vriend weer voorbij te gaan. Andrew Vosselman pakte de vijfde plaats voor GRIVOS teamgenoot Philip Griffioen.

Met een zege en een tweede plaats won Heeck het evenement voor Andrew Vosselman. Jan Stakenburg klom op de laatste trede van het podium die Lex Peters op twee puntjes na misliep. Philip Griffioen en Rainer von Klier maakten de top zes vol. Met schrapresultaten in werking is het Arjen Heeck die de leiding van het kampioenschap in handen heeft. Willem Vriend blijft tweede, voor de equipe Hayley Lazell/Hans Wellink. Andrew Vosselman is vierde, Patrick Boxem vijfde en Rob Bethlehem zesde.
Westfield Cup evenement 5 - Circuitpark Zandvoort - 15 augustus
Te koop Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive

Westfields

te koop

Te koop