Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.
Het vijfde evenement van de enerverende ANAC Carwash Westfield Cup op Circuit Park Zandvoort is overall gewonnen door Willem Vriend. Hayley Lazell pakte voor Lex Peters de tweede plaats. In het evenement dat door Van Wezel accountants en adviseurs mogelijk gemaakt is, won Vriend race één en drie, race twee werd een prooi voor Lazell.

Schitterend raceweer begeleidde de rijders en bezoekers van het traditionele Super Race Weekend van de DNRT. Een zonnetje en een briesje maakte het een aangename dag. Hoewel diverse rijders problemen kenden, was het ex-kampioen Jan Stakenburg die in de vrije training de snelste tijd liet noteren, voor Hayley Lazell en Willem Vriend. De kampioenschapleider had het niet makkelijk: "Er was een slang losgeschoten, het is glad in de cockpit."

De tijdtraining leverde Stakenburg ook de pole position op, duidelijk makende dat hij het rijden nog niet verleerd is. Lex Peters en John Hoogland pakten plaatsen twee en drie, maar de vrolijkste man was toch Gerard Rooks die voor het eerst in zijn carrière een ronde klokte onder de twee minuten.

Stakenburg profiteerde echter niet van zijn eerste startplaats, Lex Peters, John Hoogland en Willem Vriend kwamen hem al snel voorbij. Peters en Vriend vochten ronden lang op het scherpst van de snede, op elke millimeter van de baan (en erbuiten) met Hoogland op het vinkentouw, klaar om toe te slaan. Vriend pakte een schitterende overwinning, nipt voor Peters en Hoogland. Het racen was voor de toeschouwers een lust voor het oog en een plezier voor de rijders. Jan Stakenburg (zesde): "De versnellingsbak is kapot, ik moest de pook constant vasthouden. Helaas kan ik niet meer starten."

In race twee race pakte Hayley Lazell meteen de kop voor Vriend en Peters. Het duelerende trio reed meermaals naast elkaar over het rechte stuk, maar door een gezamenlijke spin van Vriend en Peters won Lazell voor de verrassende Rainer von Klier en Hoogland. Peters (zevende): "Ik ging te hard de S-bocht in en spinde. Willem (Vriend, red.) spinde ook, maar kon meteen door."

Lang zag het er naar uit dat Hoogland een schitterende overwinning zou behalen in de derde race. In de vierde ronde nam hij buitenom in de Tarzanbocht de leiding over van Vriend en controleerde hij de race. Helaas zorgde contact met een Vrije Formule auto ervoor dat hij slechts veertiende werd. Vriend profiteerde met winst na felle gevechten met Lazell en Peters.

Willem Vriend deed weer goede zaken voor het kampioenschap met zijn overwinning. Hayley Lazell werd tweede, voor Lex Peters. De equipe Lazell/Wellink is ook tweede in de stand, voor Jarno Iprenburg; afwezig bij dit evenement.

Het volgende evenement in de ANAC Carwash Westfield Cup is op 25 en 26 september in Oschersleben.
Westfield Cup evenement 5 - Circuit Park Zandvoort - 9 augustus 2015
MANCHE WINST VOOR LAZELL IN WESTFIELD CUP

Te koop Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive

Westfields

te koop

Te koop
Foto: Marianne de Smet