Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.


Het vierde evenement in de Witmer & Odijk Westfield Cup is nip gewonnen door RAEK Racing coureur Arjen Heeck. In het, door Chattable mogelijk gemaakte, evenement werden de raceoverwinningen eerlijk verdeeld tussen de equipe De Groot / Stakenburg en twee maal Arjen Heeck. Willem Vriend en Hayley Lazell maakten de top vijf compleet. Chattable is dit keer de evenementsponsor, dat een idee is van John Hoogland. Helaas beleefde hij een teleurstellend weekeind met een vijftiende plek aan het eind  van de dag.

Ondanks de vakantieperiode mocht de Witmer & Odijk Westfield Cup een vol startveld begroeten, met regerend kampioen Dennis de Groot én 2012 kampioen Jan Stakenburg die terugkeren in de cup. Samen met de 2011 kampioen Arjen Heeck leidde dit tot spannende gevechten. De Facebook-volgers van Philip Griffioen zagen op de woensdag voor het evenement nog een Westfield minus de motor, maar hard werk van zijn monteurs maakte het mogelijk dat hij als eerste de vrije training inreed. Zoals bij alle vrije trainingssessies dit jaar in de cup, was het in de pits een komen en gaan van rijders die hun bolides steeds beter probeerde af te stellen. Voor eventsponsor John Hoogland was het een redelijke sessie: “De motor is heel gebleven,” sprak Hoogland na de sessie, “na twee keer motorschade achter elkaar heb ik eindelijk veel ronden na elkaar kunnen rijden.” Hij werd vijfde, achter Arjen Heeck, Hayley Lazell, Willem Vriend en Philip Griffioen.

Net zoals de vorige race nam Lex Peters het voortouw in de tijdtraining. Een spin van Rainer von Klier leidde ertoe dat ook John Hoogland de auto ronddraaide. Beiden konden hun weg vervolgen. Een technisch mankement aan de auto van Philip Griffioen leidde tot een code rood. Nadat de #57 naar de pit was teruggetakeld kon de sessie herstart worden. Regerend kampioen Dennis de Groot toonde aan waarom hij vorig jaar de titel pakte, de pole position is voor hem, met meer dan een seconde voorsprong op Arjen Heeck. Lex Peters werd verrassend derde voor Hayley Lazell en Patrick Boxem. John Hoogland zag zijn inspanningen beloond met een negende startplaats.

De Groot nam de kopstart en Arjen Heeck trachtte in de slipstream te blijven, maar kon niet voorkomen dat De Groot ronde na ronden wegliep en in de verte te verdween. De revelatie van de race was Willem Vriend. De leider in het kampioenschap startte door een overtreding in de tijd training achteraan, maar Vriend liet het duidelijk niet op zich zitten. Na één ronde was hij al zesde, om uiteindelijk net naast het podium te grijpen. Patrick Boxem en Hayley Lazell vochten verbeten gevechten uit, die de rappe dame in haar voordeel besliste, door nipt voor Vriend en Boxem op de derde plek te finishen. John Hoogland kampte met een defecte bobine, door deze technische malheur kwam hij niet verder dan de 18e positie.

De reverse-grid regel in de Witmer & Odijk Westfield Cup bracht Max Snoeck de pole position voor race twee, de pechvogel van de tijdtraining was Philip Griffioen maar hij stond mooi op de eerste startrij. Jan Stakenburg zou met zijn eigen auto aan de start verschijnen, maar een op korte termijn onoplosbare technische gremlin dreef hem naar de #39 Westfield van teamgenoot Dennis de Groot, te meer duidelijk makend dat de Westfield Cup een uiterst gemoedelijke renklasse is. Snoeck had de kopstart, met Griffioen kort op zijn hielen. Na één ronde reed de 80(!) jarige Ton Strous sr. aan kop, maar met twee ronden stond de eindstand al op de borden: Arjen Heeck aan de leiding voor Jan Stakenburg, Willem Vriend en Hayley Lazell. Gelukkig zorgden de gevechten in het middenveld voor spanning, met slipstreamgevechten tussen Ton Strous en Philip Griffioen. Voor John Hoogland bracht ook deze race geen geluk, hij lag lang zevende, maar “De motor liep op drie cilinder, toen terug naar vier precies op het rempunt, daardoor spinde ik en verloor weer vier plaatsen.” Een twaalfde positie was uiteindelijk zijn resultaat.

Eric Houtman tikte in race twee als achtste aan, hetgeen hem de pole position voor race drie opleverde met Max Snoeck naast hem. Snoeck, inmiddels met enige ervaring in vooraan starten, is Houtman al bij de eerste bocht voorbij. Net als in de eerste race schoof Jan Stakenburg snel door het veld heen, om de leiding niet meer af te staan. Alleen te laat remmen voor de Tarzanbocht bracht Stakenburg een schrikseconde. Lang kon Willem Vriend het tempo volgen, doch een ultieme poging van Arjen Heeck in de laatste ronde leverde de RAEK coureur de tweede positie op. Lex Peters krijgt de smaak meer en meer te pakken en bereikte de finish als vierde, voor Hayley Lazell. Eventsponsor John Hoogland had een betere race: “Een goede start,” aldus Hoogland, “maar een probleem met de brandstofpomp kostte me, weer, plaatsen.” Voor hem rest plek negen.

Voor de Witmer & Odijk Westfield Cup stonden er op 31 juli maar liefst vier races op het menu. Rob Bethlehem zag zijn achtste plek in race drie omgetoverd tot de Pole Position voor race vier, met wederom Max Snoeck op de eerste startrij. Bethlehem behield de kop bij de start, maar al snel was het trio Hayley Lazell-Arjen Heeck-Willem Vriend om de kop aan het strijden. Een klein ongeval van Max Snoeck betekende een korte onderbreking van dit gevecht door een code 60, maar na de herstart behield Arjen Heeck de leiding die hij ook de rest van de race niet meer afstond. Hij won voor Willem Vriend, Jan Stakenburg, Lex Peters en Hayley Lazell terwijl Rob Bethlehem zijn beste resultaat van het seizoen scoorde met plaats zes. John Hoogland was net niet op tijd voor de start, “De brandstofpomp was, net, niet op tijd vervangen ondanks het harde werk van de monteurs. Wat een pechdag,” zo besloot Hoogland het evenement.

Bij de Witmer & Odijk Westfield Cup is het gewoon dat de evenementsponsor, dit keer is dat John Hoogland van Chattable, de prijsuitreiking doet. Voorafgaande hieraan legt John Hoogland nog eens uit wat en voor wie Chattable exact is. Chattable is een concept, bedoeld om reizigers, zakenmensen en een ieder die alleen reist en in een hotel overnacht de mogelijkheid te bieden om met elkaar in contact te komen. Chattable reserveert bij restaurants een aantal tafels en via de app kan een ieder een plek reserveren aan één van deze tafels. De andere app-gebruikers kunnen zien dat er iemand ingeschreven heeft op de tafel en kunnen zich dan ook inschrijven aan deze tafel. Op deze manier probeert Chattable de onderlinge gesprekken op gang te brengen zodat er niet eenzaam en alleen gegeten hoeft te worden. Naar voren mogen komen om de bekers in ontvangst te nemen zijn Arjen Heeck en de gelegenheidsequipe Dennis de Groot & Jan Stakenburg die allebei twee keer zege vierde. Uiteindelijk bracht één enkel puntje Heeck de algemene overwinning, voor De Groot & Stakenburg en Willem Vriend. Hayley Lazell werd vierde voor een dolgelukkige Lex Peters en een blij verraste Philip Griffioen op plaats vijf en zes. In het kampioenschap worden nu de schrapresultaten verrekend. Arjen Heeck gaat aan de leiding voor Willem Vriend en de equipe Hayley Lazell/Hans Wellink. Danny Lammers, François Claeijs en Patrick Boxem maken de top zes vol.

De volgende ontmoeting in de Witmer & Odijk Westfield Cup is op vrijdag 15 augustus tijdens het DNRT Super Race Weekeind.
Westfield Cup evenement 4 - Circuitpark Zandvoort - 31 juli
Te koop Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive

Westfields

te koop

Te koop