Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.
Het weekend in een zonnig Oschersleben was qua prestaties niet om naar huis te schrijven voor de equipe Lazell/Wellink. Enige voordeel was dat de meeste directe concurrenten het ook in Oost-Duitsland lieten liggen, behalve Jarno Iprenburg. Hij wist voor de derde keer uit vier evenementen de dagwinst naar zich toe te trekken, waardoor de tweede plaats in het algemeen klassement een derde plaats  werd voor de equipe uit Rijssenhout. Luc Brandts had als beste resultaat een dertiende plek in de eerste race, maar was vooral op de Motorsport Arena Oschersleben te vinden ronde  de zestiende à zeventiende stek.

Het zesde evenement van de ANAC Carwash Westfield Cup werd gewonnen door Jarno Iprenburg. Willem Vriend pakt voor thuisrijder Rainer von Klier de tweede plaats. In het evenement dat door Chattable mogelijk gemaakt is, wint Iprenburg races één en twee, race drie werd een prooi voor Vriend. Een schrale troost was dat Hans Wellink aan het eind van de dag nog wel een beker op kon halen. Dit ligt meer aan het bekerbeleid van het DNRT dan de prestatie. Bij de prijsuitreiking was het nog spannend want Wellink had hetzelfde aantal punten vergaard als Gerrit Liebrecht, maar door de vijfde plaats in race 2  was de negende stek voor de drijvende kracht achter Westfield Holland en moest Gerrit Liebrecht het doen met P10.

Het was een lange rit, diep het oosten van Duitsland in, maar ook hier was er schitterend raceweer te vinden. Jarno Iprenburg leidde het veld de vrije training in, een training die in het teken stond van het leren van de baan, aangezien slechts een enkeling ervaring met het circuit had. Uiteindelijk zetten Daniël Sandifort de snelste tijd neer met maar liefst 1,3 seconden voorsprong op Iprenburg.

Ook in de tijdtraining was Sandifort de snelste, al was zijn voorsprong beduidend gekrompen. Op 0,4 seconden volgde Willem Vriend, voor Iprenburg, Jan Frensch en John Hoogland.

Vanaf de tweede plaats was Vriend het snelste weg, maar de rook uit de uitlaat van de auto van John Hoogland trok alle aandacht. Hoogland zette de auto in de uitloopstrook stil, maar de rook verslond de gehele eerste bocht. Na het wegslepen van de #30 Westfield kon de race herstart worden. Het duo Iprenburg/Vriend vochten om elke millimeter asfalt, met eerst Sandifort in de achtervolging. Na diens probleem met zijn spatbord nam Jan Frensch de derde positie over. Iprenburg won voor Vriend, Frensch, Lex Peters en Rainer von Klier.

In race twee pakte Iprenburg de kop om vervolgens wederom de gehele race met Vriend te duelleren. Het duo trok een gat van meer dan dertig seconden naar het vechtende duo Peter en Von Klier, waarbij Von Klier de strijd in zijn voordeel besliste en derde werd. Hans Wellink werd uiteindelijk vijfde.

Hoewel Iprenburg van Pole Position mocht starten, was het Vriend die als eerste de eerste bocht in dook en ondanks voortdurende druk van Iprenburg de overwinning in de derde race in de wacht sleepte. Von Klier reed lange tijd met Wellink op zijn achterbumper, maar een foutje van Wellink en een sterke race van Daniël Sandifort leverde laatstgenoemde de derde plaats op, voor Von Klier en Peters.

Jarno Iprenburg won wel het evenement, maar met zijn tweede plaats heeft Willem Vriend de titel zo goed als zeker binnen. Rainer von Klier greep een fraaie derde plaats voor Lex Peters met een verrassend sterk rijdende Jan Hup als vijfde.

Vriend behoudt de leiding in de strijd om de titel met een marge van 52 punten op Iprenburg, maar ook de wetenschap dat hij veel punten verliest door het systeem met de schrapresultaten. De equipe Lazell/Wellink is derde voor Jan Frensch en John Hoogland.

Het volgende evenement in de ANAC Carwash Westfield Cup is op 18 oktober op Circuit Park Zandvoort.
Westfield Cup evenement 6 - Motorsport Arena Oschersleben (D) - 25/26 september 2015
GEEN POTTEN GEBROKEN WEL EGO (met een lach)

Te koop Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive

Westfields

te koop

Te koop