Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.
Tijdens het vierde evenement van de enerverende ANAC carwash Westfield Cup wist de equipe Lazell / Wellink, met net als in Qroix-en-Ternois Wellink achter het stuur, een derde plaatst te bemachtigen in het Drentse Assen achter winnaar Willem Vriend en Jarno Iprenburg. In het evenement dat door DKPS Regeltechniek mogelijk gemaakt werd, wist Wellink in de eerste race een tweede plaats te bemachtigen en in de tweede race een vierde plek. Vriend en Iprenburg wonnen beiden een race; maar de tweede plaats van Vriend in de tweede race, tegen de derde voor Iprenburg in race een, levert Vriend de algehele overwinning op.

Na een gloeiend hete dinsdag, trakteerde woensdag 8 juli de rijders op wisselvallig en koeler weer. De baan, nat van de regen, zorgde voor spins, onder- en overstuur bij diverse rijders die aanwezig waren. Voor Gerrit Liebrecht was de vrije training zijn Waterloo: "De wielophanging aan het chassis is afgebroken, dat is hier niet te repareren," treurde de tot toeschouwer gedegradeerde Liebrecht. Willem Vriend presteerde het beste in het waterballet en sloot de vrije training als snelste af, voor Ha
De tijdtraining werd zonder regen, maar op een natte baan verreden. Jan Frensch en Rainer von Klier werden verrast door het gripniveau en gleden in de Strubbenbocht van de baan maar konden, door het grind, hun weg vervolgen. Lex Peters, hersteld na de blessure die hij in Zandvoort opliep, pakte de pole position, voor Jarno Iprenburg en Hans Wellink. Patrick Boxem genoot: "Een half natte, half droge baan ligt me wel, het is erg leuk."

Lex Peters en Jarno Iprenburg hadden een uitstekende start en vochten de eerste bochten om de leiding. Lange tijd reed Peters aan de leiding, tot Iprenbrug hem met een prachtige actie op het verkeerde been zette en in de negende ronde de leiding overnam. Regen voegde in de laatste ronden een extra dimensie toe aan de strijd op de baan. Achter hen zijn Daniël Sandifort en Hans Wellink in duel. Iprenburg kwam als eerste over de finish, maar een  tijdstraf promoveerde Willem Vriend naar de winst. Hans Wellink werd uiteindelijk tweede voor Iprenburg. Lex Peters was tevreden: "Ik heb lekker kunnen gummen. Op het droog ging het goed, bij de natte baan was het wat lastiger."

Een droge baan was het toneel van de tweede race en de revanche van Iprenburg die na ronden lang vechten met Willem Vriend de overwinning pakte en deze ditmaal mocht behouden. Vriend tikte aan op plaats twee, voor Lex Peters. Eveneens ronden lang vochten Hans Wellink, Daniël Sandifort en Patrick Boxem om plaats vier.

Willem Vriend deed goede zaken voor het kampioenschap met zijn overwinning en loopt twee punten uit op Jarno Iprenburg die ook in de strijd om de titel tweede is. Derde in het evenement werd Hans Wellink, die in equipe met Hayley Lazell derde is in het kampioenschap.

Het volgende evenement in de ANAC Carwash Westfieldcup is op 9 augustus 2015 op Circuit Park Zandvoort, wederom onder de vlag van de DNRT.
Westfield Cup evenement 4 - TT Circuit Assen - 8 juli 2015
EQUIPE LAZELL / WELLINK DERDE IN ASSEN

Te koop Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive

Westfields

te koop

Te koop