Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.


Het derde evenement van de Witmer & Odijk Westfieldcup 2014 is ten prooi gevallen aan de enige dame in het deelnemersveld; Hayley Lazell. In het, door Instrada mogelijk gemaakte, evenement werden de raceoverwinningen eerlijk verdeeld tussen Daniël Sandifort, Arjen Heeck en Hayley Lazell. Willem Vriend en  François Claeijs streden eveneens mee om de podiumprijzen.

Met zowel Rob Bethlehem als François Claeijs die hun verjaardag vierden, beloofde het evenement een feest te gaan worden. Het was ook feest voor Lex Peters, die zijn debuut kon maken in de Witmer & Odijk Westfield Cup in één van de auto’s van Ton Strous, namelijk de Westfield met startnummer 79. De Westfield met startnummer 80 is natuurlijk voorbehouden aan Ton Strous, hetgeen eveneens de leeftijd is van de oude concurrent van Huub Vermeulen, toen ze beiden nog jong(er) waren. Ook John Pronk was weer van de partij, nadat hij door drukke werkzaamheden de eerste twee evenementen aan zich voorbij had moeten laten. Willem Vriend leidde het veld de vrije training in. Helaas moest John Hoogland al snel zijn auto met een kapotte motor aan de kant zetten. De grote saamhorigheid in de cup werd gedemonstreerd door Hans Wellink die, nog tijdens het evenement, een andere auto voor Hoogland ophaalde, zodat de onfortuinlijke rijder aan het resterende deel van het evenement kon deelnemen. Hayley Lazell zette uiteindelijk de snelste tijd neer met 1:57.246, voor Arjen Heeck, Willem Vriend en Daniël Sandifort.

Debutant Lex Peters nam het voortouw in de tijdtraining. De gevechten om de snelste ronden bracht de competitiedrang in meerdere rijders naar boven. Rainer von Klier en John Pronk stormden zij aan zij over het rechte stuk, Lex Peter kwam in het nauw in de Tarzanbocht en wist zijn auto via de grindbak terug de baan op te krijgen. RAEK rijder Arjen Heeck zette zijn succes van Assen voort met een pole position, met een tijd van 1:57.185, voor Hayley Lazell, Daniël Sandifort, Willem Vriend, GRIVOS coureur Andrew Vosselman en kampioensleider Danny Lammers.

Heeck had de beste start, maar Lazell kon niet hetzelfde zeggen. De rappe dame verloor veel plaatsen in de eerste ronde, maar vocht zich al snel terug in de kopgroep. Het trio Heeck –Sandifort – Lazell vormde al snel het hart van de race, elke mogelijkheid benuttend en elk foutje afstraffend. Achter hen zorgden de duo’s Lammers & Peters en beide GRIVOS rijders Andrew Vosselman en Philip Griffioen voor extra spektakel. Bij het vallen van de finishvlag was het Sandifort die met het minieme verschil van 0.017 seconden de overwinning voor de neus van Lazell wegkaapte, voor Heeck op plaats drie, Claeijs als vierde en Vriend en Lammers die de top zes volmaakten. Onboard beelden van deze race zijn hier te zien.

De reverse-grid regel in de Witmer & Odijk Westfieldcup bracht GRIVOS Racing pole position voor race twee, in de naam van Andrew Vosselman. Naast hem stond BA Motorsport rijder Patrick Boxem. Vosselman nam meteen de koppositie in handen, met al snel een uitstekend gestarte RAEK Racing piloot Arjen Heeck op zijn hielen. Helaas kostte een technische defect in de #25 Westfield voor Vosselman een goede klassering en opende het de weg voor een, relatief, eenvoudige overwinning voor Heeck. Lang wist Willem Vriend het spoor te volgen, maar aan de finish was het toch Hayley Lazell die als tweede aantikte; voor Vriend, Claeijs, Lammers en Boxem. Marc Beuk, podiumbezoeker in Assen, herstelde zich van een spin in race één door zeer knap naar plaats zeven te rijden.

Hetgeen hem de voorste startrij voor race drie opleverde, achter Lex Peters die in race twee als achtste over de finish kwam. Een slechte start kostte Peters echter al meteen veel plaatsen. François Claeijs nam na één ronde de leiding, op korte afstand gevolgd door Willem Vriend, Arjen Heeck en Hayley Lazell. Een code 60 situatie, veroorzaakt door de zware crash van Danny Lammers, waarbij de rijder gelukkig ongedeerd bleef, én een schuiver van Daniël Sandifort in de Audi-S bocht, neutraliseerde de race enkele ronden. De vrijgave van de baan betekende ook een vrijbrief om naar hartenlust te strijden. Systematisch knabbelde Lazell aan de voorsprong van Claeijs, om de #27 twee ronden voor het einde in te halen. Een poging van Arjen Heeck om hetzelfde te doen, bracht de winnaar van Assen echter een spin en de grindbak. De race-overwinning was zodoende voor Lazell met op korte afstand Claeijs. Willem Vriend, Marc Beuk, Patrick Boxem en Andrew Vosselman maakten de top zes vol. Na de finishvlag volgde echter nog consternatie als de jarige Rob Bethlehem door een remdefect in de Tarzanbocht hard van de baan spinde.

Een zege en twee tweede plaatsen brachten Hayley Lazell een volledig verdiende algehele overwinning. Constant rijden leverde zowel François Claeijs als Willem Vriend een podiumplaats op, tweede en derde. Arjen Heeck, Patrick Boxem en Max Snoeck pakten de resterende plaatsen bij de eerste zes. Door de crash van Danny Lammers is hij teruggevallen naar de derde plaats in het kampioenschap. Willem Vriend is de nieuwe leider, op drie puntjes gevolgd door de equipe Hayley Lazell/Hans Wellink. François Claeijs kijkt op plaats vier tegen een achterstand van 22 punten aan. Het volgende op het menu voor de Witmer & Odijk Westfieldcup is de DNRT Sponsordag op 13 juli.
Westfield Cup evenement 3 - Zandvoort - 22 juni
Te koop Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive

Westfields

te koop

Te koop